Новини

Керівникам медзакладів у Чернівцях пригрозили штрафами за переведення медсестер на неповний робочий день

Керівників комунальних медичних закладів, які будуть лише “формально” переводити медсестер на неповний робочий день, оштрафують на значну суму.

Про це повідомила менеджерка громадського здоров’я управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Надія Лабанда, пише molbuk.ua

“Хочу звернутися до керівників комунальних медичних закладів: будь ласка, не зловживайте своїми повноваженнями і не організовуйте “суто формальне” переведення працівника на неповний робочий день – 0,75 чи 0,5 ставки! У МОЗ попередили, що така ситуація є неприпустимою. А працівники, які зіштовхуються з такими діями керівництва, мають звернутися зі скаргою до регіонального управління Держпраці”, – наголосила Надія Лабанда.

Як відомо, з 1 січня цього року медичні сестри державних закладів охорони здоров’я та комунальних некомерційних підприємств повинні отримувати зарплату на рівні не менше 13 500 грн., а лікарі – не менше 20 000 грн.

Якщо ж лікар чи медсестра працює неповний робочий день або тиждень, їх зарплату розраховуватимуть пропорційно до відпрацьованого часу. Так прописано у постанові КМУ “Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я” від 12.01.2022 р. №2.

“Якщо інспекційним відвідуванням Держпраці буде встановлено, що медпрацівника формально переведено на неповний робочий день, а фактично він працює повний, то керівник медичного закладу сплатить штраф – 65 000 гривень за кожного працівника”, – попередила чиновниця.

Також у МОЗ створений контакт-центр, зателефонувавши до якого, можна отримати відповіді щодо виплат нової базової зарплати медикам.

Телефон контакт-центру: 0-800-60-20-21.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.