Новини

Приходять раніше, ніж призначили: у міськраді пояснили, чому люди стоять у чергах біля поліклінік за ПЛР-тестами

Черги за ПЛР-тестами не через збільшення кількості хворих, а через суто людський фактор.

Про це повідомили в управлінні охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

Кількість хворих на коронавірус у Чернівцях зросла. У КНП “Міська поліклініка 2” м. Чернівці 20 січня було відібрано 312 зразків, а сьогодні, 21 січня, – 351. Проте причина черг не в цьому, а в суто людському факторі.

“Списки людей, які приходять на ПЛР-тестування, формуємо напередодні кожного дня. Кожен пацієнт має електронне направлення, кожного повідомляємо про час його тестування. Наші медики за 2 роки пандемії навчилися дуже оперативно і злагоджено працювати. На забір зразка витрачають 3-5 хвилин. Таким чином, рівно о 9:00 заходить пацієнт, який записаний саме на цей час, а вже о 9:05 – наступний”, – пояснює Світлана Широкова, директорка КНП “Міська поліклініка №2”.

Медики запевняють, що чекають у чергах стоять ті, хто приходить раніше призначеного часу.

“Якщо записана на тестування людина відсутня, медсестра одразу їй телефонує, щоб не затримувати чергу. Але тим, хто приходить раніше призначеного часу, звісно доводиться чекати. Саме так і утворюються черги: люди приходять значно раніше призначеного часу або ж узагалі не записані”, – каже Світлана Широкова.

Медики зараз працюють у посиленому режимі: лікування хворих, ПЛР-тестування, вакцинація, робота з документацією. Окрім того, медичні працівники теж хворіють.

Управління охорони здоров’я просить чернівчан з розумінням ставитися до ситуації і вчасно приходити на забір аналізів. Усі, кого сімейний лікар скеровує на ПЛР-тестування, будуть ним забезпечені.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.