Новини

Медик розповів, скільки буковинців уже вакцинувалися та як вони почуваються

Станом на 3 березня в області вакцинували 154 буковинців. Це лікарі першого етапу, який включає в себе медичний персонал, що надає допомогу хворим на коронавірус, а також медичний персонал екстрених медичних бригад”.

Про це у коментарі molbuk.ua розповів керівник департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний.

За його посадовця, процес щеплення розпочали з лікарів переважно чернівецьких медзакладів – працівників дитячої та обласної клінічної лікарень. Проте зараз почали вакцинувати і медиків з усієї області.

“Сьогодні (3 березня – ред.) проводимо щеплення медикам Глибоччини. Завтра перейдемо до лікарів Кіцманського, Заставнівського, Хотинського медзакладів”, – повідомив Олег Чорний.

Чиновник запевняє, що за вакцинованими ведуть спостереження, проте жодних побічних явищ не виявили. А дещо підвищена температура протягом перших трьох днів – це нормально.

Повторну вакцинацію проведуть через 28 днів.

“Ми отримали понад 15 тисяч доз, тож наразі можемо вакцинувати 7 тисяч 550 буковинців”, – повідомив Олег Чорний.

Нагадаємо, на Буковину 25 лютого доправили 15 100 доз вакцини. Того ж дня розпочалася вакцинація. На початковому етапі планують вакцинувати 1727 осіб. Це учасники мобільних бригад з імунізації, медики, які надають допомогу хворим на коронавірус у госпітальних базах області, а також працівники Центру екстреної медичної допомоги та фахівці лабораторій. Крім того, щеплюватимуть і персонал та мешканців інтернатів чи інших спеціалізованих закладів із догляду за літніми людьми.

Вакцина Oxford/AstraZeneca (Британія-Швеція) закуплена за державні кошти. Виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), де має локальну назву Covishield.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.