Новини

«Геометричне пекло»: чернівчани обурені хаотичною забудовою скверу в центрі міста – фото

У мережі чернівчани нарікають на те, що сквер у центрі Чернівців знищують забудовою.

Про це йдеться на фб-сторінці Зайка на візку, пише molbuk.ua

На фото – сквер навпроти кінотеатру “Чернівці”, на розі вулиць С. Бандери та Університетської, де встановлений пам’ятник класику румунської літератури Міхаю Емінеску. З кожним роком там з’являється все більше кафе, ресторанів, піцерій тощо, і все менше території громадського простору.

“Закон Мерфі по-чернівецьки звучить приблизно так: якщо вам здається, що якийсь простір знищують забудовою, то вам не здається. Скільки вже разів здіймали тривогу стосовно цього нещасного скверу! Але все ОК, все за документами. Тим часом скверу вже немає. А є якесь геометричне пекло. В житті все значно гірше, ніж на фото. Можна душевно захворіти від цієї дисгармонії ліній і рівнів”, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, ще 2 роки тому molbuk.ua писав, що архітекторка Лариса Вандюк обурилася хаотичній забудові на території скверу.

“Нас, чернівецьких архітекторів обурює будівництво чергового генделика в охоронній зоні пам’ятника Емінеску, на території історичного ареалу, у буферній зоні. На територію не пускають, невідомо чи є дозвільні документи. Ми говоримо про громадський простір, а цей простір у сквері на розі Університетської – Степана Бандери все більш і більш звужується, хаотично забудовується різнохарактерними об’ємами”, – зазначила Лариса Вандюк.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.