Новини

У Чернівцях син знущався та ображав свою маму: за це його судитимуть

Протягом тривалого часу в Чернівцях 35-річний чоловік постійно знущався з матері, ображав її. Чоловік разом із своєю співмешканкою виганяли матір з дому, погрожували їй фізичною розправою.

Про це йдеться у публікації

Раніше судимий за крадіжки 35-річний чернівчанин із березня 2021 року перебував на превентивному обліку поліції за категорією “кривдник”.

Працівники поліції реагували на кожне повідомлення жінки, складали протоколи на сина, проводили з ним профілактичні бесіди.

Шевченківський районний суд неодноразово визнавав правопорушника винним у вчиненні адміністративних правопорушень.

Однак чоловік продовжував ображати маму. Це, відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи, призвело до психологічного розладу в жінки. Слідчі поліції зібрали достатньо доказів систематичності вчинення таких насильницьких дій.

Коментар поліції:

Сергій ДОЛІШНЯК-СКРИПНІЦЬКИЙ, начальник сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Чернівецького районного управління поліції ГУНП в області:

– 35-річний житель Чернівців перебуває на обліку у поліції. Щоправда, на обліку він перебував у різних категоріях: формальний нагляд, адміністративний нагляд, а зараз перебуває як кривдник. Неодноразово він виганяв свою матір з дому, словесно ображав маму нецензурною лайкою. Чоловік веде аморальний спосіб життя, зловживає алкоголем. Потерпіла телефонувала на лінію “102”, приїжджали поліцейські і втихомирювали його. Нещодавно у чоловіка з’явилася співмешканка, і вони обоє знущалися з бідолашної жінки. Наразі справа про домашнє насильтсво скерована до суду.

Яке покарання

За вчинення домашнього насильства передбачені:

1) адміністративна відповідальність від штрафу до 15 діб арешту.

2) громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Якщо ви стали жертвою домашнього насильства

Телефонуйте до поліції за номером “102”.

Можна також звернутися на гарячу лінію:116-123.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.