Новини

Клуб прем’єр-ліги підписав колишнього голкіпера «Буковини», що грав в анексованому Криму

Клуб української прем’єр-ліги “Львів” підписав контракт із 23-річним голкіпером Іваном Пономаренком.

Як повідомляє Суспільне.Львів, Іван Пономаренко у 2021 році за “Буковину” відіграв 18 поєдинків.

Іван Пономаренко виступатиме за “Львів” наступні два з половиною роки. Львівський клуб підписав воротаря вільним агентом: у 2021 році він розірвав контракт із чернівецькою “Буковиною”, де був основним футболістом.

Проте у кар’єрі гравця є досвід виступів за команди із анексованого Росією Криму. Пономаренко виступав за місцеві “Кримтеплиця-2” та “Уютноє” у чемпіонаті, організованому російською окупаційною владою на території Криму.

В анексованому Росією Криму Пономаренко виступав увесь 2019 рік, провівши вісім матчів. Після цього у 2020-му він відправився у Таджикістан, підписавши контракт із ЦСКА (Душанбе). А уже у 2021-му повернувся в Україну.

У минулому українські футбольні клуби розривали контракти з гравцями, які грали в анексованому Росією Криму. У лютому 2019 року рівненський “Верес” розірвав договір з півзахисником Сергієм Чеботарьовим після того, як з’ясував, що у 2016-му той виступав у чемпіонаті, який організувала російська окупаційна влада.

Що відомо про Івана Пономаренка:

Іван Пономаренко народився у Криму, у місті Саки. Але є вихованцем академії дніпровського “Дніпра”.

У сезоні 2017/18 Пономаренко дебютував на професійному рівні в українському футболі. У складі “Дніпра” він провів 15 матчів у Другій лізі, пропустивши 12 м’ячів.

У 2021 році за “Буковину” Пономаренко відіграв 18 поєдинків (25 пропущених м’ячів).

Крім Пономаренка, “Львів” у зимове трансферне вікно підписав ще двох футболістів: півзахисників Богдана Мишенка та Олександра Васильєва.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.