Новини

Чернівецька вчителька пропонує відмовитись від «совкового «салютування» учнів – мережа підтримала її ідею

Директорка Чернівецького ліцею №5 “Оріяна” Галина Абрам’юк пропонує відмовитись від радянського правила учням, вітаючись із вчителями на початку уроків підніматися з-за парт.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

“Коли вчитель заходить до класу, учні, вітаючись, піднімаються з-за парт. Звична дія, чи не так? Як на мене, це якесь дивне правило, не прописане ніякою освітньою нормою”, – написала вона.

Абрам’юк додала, що вона як вчитель, давно відмовилась від цього “совкового “салютування”, і це можуть підтвердити її учні.

“Ми вітаємося словами! Також діти під час уроку можуть вийти, за потреби, з аудиторії, не повідомляючи про це на загал вчителя. Думаєте, учні зловживають цим неписаним правилом ? – зовсім ні! Довіра і повага – основа взаємодії між вчителем і учнем”, – додала Абрам’юк.

Директорка ліцею повідомила також, що надалі вона ініціюватиме запровадження таких змін у освітньому процесі свого навчального закладу у всіх класах.

Користувачі соцмережі підтримали ініціативу чернівецької директорки ліцею.

“Чудове рішення! Повага до вчителя – це не про вставання і відпрошення”.

“Так, згодна!!! Мене теж завжди дратувало це “піднімання”!”.

“Ви правду пишете. Щось потрібно міняти. Якщо ми хочемо до себе поваги, то потрібно її проявляти по відношенню до інших, зокрема, до учнів”.

“Абсолютно згодна! Мені це ще в дитинстві було незрозуміло це обов’язкове “вскакування” з місця і шикування… До поваги, як на мене, це не має жодного відношення!”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.