Новини

Екс-співробітник СБУ став терористом «ДНР»: у Чернівцях його засудили на 10 років

У Чернівцях заочно засудили до 10 років позбавлення волі екс-співробітника СБУ Стовбуна Костянтина Сергійовича, який став терористом “ДНР” у 2014 році.

Про це кореспондентам molbuk.ua стало відомо із судового вироку Шевченківського районного суду Чернівців.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької обласної прокуратури, за даними слідства, з 2014 року по теперішній час, уродженець Донецька сприяє діяльності терористичної організації “ДНР” та бере активну участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України та працівників правоохоронних органів.

Маючи спеціальну освіту та професійні навички, здійснював оперативно-розшукову та контррозвідувальну діяльність проти Збройних Сил України та СБУ.

У складі незаконного збройного формування “Макіївський міський відділ Міністерства державної безпеки” терористичної організації “ДНР” активно займався вербуванням цивільного населення для збору інформації про учасників АТО й ООС.

За публічного обвинувачення Чернівецької обласної прокуратури за процедурою спеціального судового розгляду визнано винним колишнього співробітника Служби безпеки України, який є учасником терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.