Новини

Владу Чернівців просять відновити пільговий проїзд школярів у маршрутках – з’явилась петиція

11 січня виконком Чернівецької міської ради розглядатиме підвищення тарифу на проїзд у маршрутках із 7 до 9 гривень. Якщо рішення ухвалять, вартість проїзду підвищать з 1 лютого.

Платити однакову суму будуть і дорослі, і діти з шести років, повідомляє molbuk.ua

На сайті Чернівецької міської ради зареєстрували петицію про відновлення пільгового проїзду для дітей. Вона має набрати 250 голосів, щоби її розглянули на сесії міської ради.

Ще два роки тому за проїзд чернівчани платили п’ять гривень, а для учнів тариф становив дві гривні. Коли під час карантину запровадили режим спецперевезень, то в тролейбусах і маршрутках скасували всі пільги і підвищили вартість проїзду до семи гривень – платили і пенсіонери, і діти.

Але за пів року пільговий проїзд відновили в маршрутках, і хоч беруть обмежену кількість пільговиків, але пенсіонери можуть їхати безкоштовно. А ось дітям ціну за проїзд не зменшили. Тим часом у тролейбусах пільги відновили повністю: студенти і школярі теж платять за проїзд менше.

Заступник міського голови Ігор Крохмаль зауважив, що питання з оплатою для школярів обговорюється, але поки що вартість буде повною для дітей.

“Щоби говорити про підвищення тарифу, спочатку потрібно дочекатися рішення виконкому. Це дуже актуальне питання, тому його прискіпливо розглядатимуть, можливі зауваження. Якщо виконком затвердить рішення, тоді вартість проїзду в маршрутках зросте до 9 гривень, навіть незважаючи на те, що зараз діє режим спецперевезень. Це економічно обгрунтований тариф, він розроблявся в умовах карантину. Якщо знімуть обмеження, тоді точно запровадимо пільгові перевезення для школярів”, – сказав Ігор Крохмаль.

Тож, найімовірніше, батькам доведеться давати на проїзд у маршрутках дітям більшу суму.

Це досить суттєве підвищення, особливо, якщо маршрутками користується сім’я з чотирьох людей – двоє дорослих та двоє школярів. Щодня їм доведеться витрачати 72 гривні. На місяць це понад 1,5 тисячі гривень.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.