Новини

Санаторій «Брусниця» знову можуть закрити: стала відома причина

Багатостраждальний санаторій “Брусниця” вкотре можуть закрити. Адже заклад втратив дозвіл на право користування надрами через рішення Верховного Суду.

Про це molbuk.ua розповів голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко.

З 2019 року був судовий процес між службою геології та обласним комунальним підприємством “Бальнеологічний санаторій “Брусниця”. Причина – через недопуск тодішнім керівником санаторію “Брусниця” до перевірки представників служби геології.

“Служба геології подала до суду, щоби припинити дію ліцензії “Брусниці”. Один суд санторій виграв, але у вересні з’явилося рішення Верховного Суду, яким припинили дію ліцензії. І хочемо ми цього чи ні, але рішення суду потрібно виконувати”, – пояснює голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко.

Для санаторію “Брусниця” це означає, що він не зможе оздоровлювати людей за допомогою водних процедур. А це основний напрямок санаторію. Заклад, який багато років був у критичному стані і лише нещодавно почав працювати, знову втратить можливість заробляти.

“Санаторій “Брусниця” не зможе використовувати воду в лікувальних цілях, бо не має на це ліцензії. Заклад кілька років перебував у критичному стані, тут вже не приймали пацієнтів”, – каже Олексій Бойко.

За повідомленням Чернівецької обласної ради, з першого липня діяльність санаторію відновили. Облаштували територію, покращили матеріально-технічну базу. Також Чернівецька обласна рада погасила заборгованість у сумі 562 тисячі гривень, яка накопичилася з червня 2020 року по березень 2021.

“Ми дуже хотіли, щоби санаторій “Брусниця” працював, адже у нас в області немає жодного санаторно-курортного закладу. Хотіли показати, що комунальний заклад теж може працювати і заробляти кошти. З липня санаторій заробив приблизно пів мільйона гривень. Обласна рада запустили процес акредитації санаторію, щоби бюджетні організації могли закуповувати путівки для своїх працівників. Збільшили штат із шести людей до 20 працівників. Запровадили касові апарати для офіційного обігу коштів”, – зазначає Олексій Бойко.

У санаторії після відновлення відмовилися від цілодобового перебування пацієнтів. Але чимало людей приїжджало, отримувало процедури, платило за них і поверталося додому.

“Тепер виходить, що санаторій повинен припинити свою діяльність, бо він не ліцензійний. І навряд чи обласний комунальний заклад зможе конкурувати з кимось, щоб отримати право на відновлення ліцензії.
Поки що ми не вирішили, як вийти з цієї ситуації. Але руки не опустимо, тому що комунальне майно має ефективно використовуватися. Будемо радитися з депутатами, з головою ОТГ, зустрічатися з колективом. Можливо, передамо заклад на баланс ОТГ”, – сказав Олексій Бойко.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.