Новини громади

В Глибоцькій громаді на передодні Дня працівників дошкільної освіти та Дня вчителя керівництво місцевої ради урізало заробітну платню працівникам дошкільних закладів

В Глибоцькій громаді працівникам дошкільних закладів освіти знизили надбавку за престижність професії з 20 до 10 відсотків від ставки заробітної плати. Очевидно, що таким чином місцева влада вирішила привітати педагогів з Днем працівників дошкільної освіти, який традиційно щороку відзначається 27 вересня.

Раніше працівники дошкілля щомісяця отримували таку надбавку в розмірі 20 відсотків від посадового окладу, цього ж місяця працівники без будь-яких повідомлень та пояснень отримали заробітну плату в меншому розмірі. Цікавим є той факт, що працівникам також не надали розрахунковий лист за вересень місяць в якому розписано розмір окладу, надбавок та утриманих податків, які до цього зазвичай їм надавалися.

Це вже не перша атака на освітян громади. Минулої сесії за ініціативи керівництва громади та відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради був підготовлений проект рішення “Про оплату праці працівників закладів освіти Глибоцької селищної ради” яким пропонувалися зміни щодо виплати заробітної плати працівникам освіти, які могли б призвести до зменшення розміру виплат. Варто зазначити, що даний проект був поданий з грубим порушенням регламенту та розкритикований головою постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, правопорядку, гуманітарних, соціально-культурних та кадрових питань та опозиційними депутатами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.