Новини

Чернівці проситимуть Кабмін дозволити роботу промислових ринків у «червоній» зоні

Чернівецька міська рада звернеться до уряду з проханням розглянути можливість роботи промислових ринків в умовах “червоної” карантинної зони.

Про це під час спілкування з учасниками “карантинного” пікету повідомив заступник міського голови Чернівців Євгеній Маховіков, пише прес-служба ратуші.

Відповідного листа, за словами заступника, сьогодні буде надіслано до Кабміну.

“Те, що від нас залежить, ми зробимо протягом 20 хвилин. Повпливати на розгляд ми не можемо”, – зазначив Маховіков.

Посадовець додав, що, поки у столиці розглядатимуть звернення влади та підприємців, у Чернівцях все ж будуть діяти обмеження, а правоохоронці слідкуватимуть за їхнім дотриманням.

Окрім того, як зазначає прес-служба, піккетувальники просять, аби ФОПів звільнили від сплати за торговельні місця та єдиного податку на час дії карантинних обмежень.

“Я прекрасно розумію, що є 10 тис. підприємців, які на сьогодні позбавлені коштів для існування. З боку держави немає ніяких компенсаторів фінансових, навіть в порівнянні тим, які були в січні. До суми – це окреме питання”, – додав заступник міського голови.

Нагадаємо, у Чернівцях під стінами ОДА відбувся протест підприємців проти запровадження “червоної зони” та обмежень, пов’язаних із нею.

Керівництво Чернівецької обласної державної адміністрації пообіцяло звернутися до уряду з пропозицією щодо виплати компенсацій підприємцям, щодо яких діють карантинні обмеження у “червоній” зоні.

Раніше повідомлялося, що від сьогодні Чернівецьку область віднесено до “червоної” зони карантинних обмежень. У “червоній” зоні діють жорсткі обмеження: заборонено роботу закладів харчування, розважальних закладів, ТРУ, кінотеатрів, театрів, закладів освіти (крім дитячих садків), спортзалів. Окрім того, в Чернівецькій області заборонено роботу всіх непродовольчих ринків.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.