Новини

«Стометрівка» та «Станіславське море»: що варто побачити в Івано-Франківську

Ті, хто бував у цьому українському місті, названому на честь Івана Франка, запевняють — тут варто зупинитися на кілька днів. Так, Івано-Франківськ має цікаві місця, в яких варто побувати. І ось деякі з них…

Ратуша

Скористайтесь можливістю побачити єдину в Україні світську споруду з позолоченим куполом і найвищу будівлю Івано-Франківська висотою 49,5 м.

Стометрівка

Так в Івано-Франківську називають пішохідну частину вулиці Незалежності від Вічевого майдану до вулиці Івана Франка. Її довжина сягає пів кілометра, але назва Стометрівка дуже полюбилося мешканцям міста. Тут можна влаштувати собі прогулянку і відвідати кафе, ресторани, книжкові магазини і лавки.

Музей мистецтв Прикарпаття

Експозиційний зал розташований в найдавнішій архітектурній споруді міста – Костелі Непорочного зачаття Діви Марії XVII століття. У свій час у крипті цього храму була усипальниця засновників Івано-Франківська – Потоцьких.

Зібрання музею містить чудові зразки галицького іконопису, твори західноукраїнських художників, українських художників другої половини ХХ ст., а також польських, австрійських, німецьких та італійських майстрів ХVIII-XX ст.

Гордістю експозиції сакрального відділу є три фігури ангелів-путті відомого скульптура Йогана Георга Пінзеля. А ікону святої Параскеви П’ятниці можна побачити в культовому фільмі Параджанова “Тіні забутих предків”.

Міське озеро

Його ще називають Станіславським морем. Озеро виникло в 1955 році. Цікаво, що посеред нього розташований так званий Острів кохання.

Більше цікавого про Івано-Франківськ дивіться у відео:

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.