Новини

«Мені пощастило, що з цієї біди вибрався»: розповідь буковинця, як він перехворів Дельтою

Вже майже два місяці на Буковині циркулює коронавірус штаму “Дельта”.

За словами головної санлікарки області Наталії Гопко, “Дельта”-штам переважає у всіх виявлених випадках.

Як протікає хвороба, які симптоми захворювання та як почувається людина, яка хворіє на “Дельта”-штам, кореспондентці molbuk.ua розповів буковинець Віталій. Зараз він перебуває у реанімації із мутованим вірусом.

Декілька днів був без свідомості

58-річний буковинець Віталій вже подолав найнебезпечніший період захворювання. Майже два тижні чоловік лежав у важкому стані у реанімації під апаратом штучної вентиляції легенів.

Каже, що кілька днів не приходив до тями.

– Зараз мені покращало. Можу говорити та самостійно дихати, але останні два тижні випали із мого життя. Чесно кажучи, мої рідні не вірили, що я виберусь “з того світу”, – розповідає чоловік.

Запідозрив щось погане Віталій, коли підвищилася температура, проте спочатку думав, що то проста застуда.

– Почалося все з підвищеної температури. Під вечір мене почало трохи лихоманити, зміряв температуру – підвищена. 38 градусів була. Я випив жарознижувальне і ліг спати, – розповідає Віталій. – Наступного дня температура була підвищена, з’явилося запаморочення. Думав, що то застуда, бо перед цим у полі працював, на спеці, а потім одразу зайшов в приміщення з кондиціонером. Але щось недобре я запідозрив через два дні.

Не зникав ні запах, ні смак

За словами чоловіка, у нього не зникав ні запах, ні смак. Проте з’явився розлад шлунку.

– От тоді, коли у мене розладнався шлунок, я й згадав, що це може бути симптом нового коронавірусу. Раніше про це навіть і не думав, бо не зникав смак та запах. А вже наступного дня мені стало дуже зле. Самостійно дихати важко не стало, хотів їхати здавати ПЛР-тест… Не встиг. Раптово стало зле, дружина викликала швидку, госпіталізували. Згодом вже підключили до апарату ШВЛ. Казали, що були уражені легені й вірус добре “розгулявся” за ці дні. Дружину відправили на самоізоляцію, – каже чоловік.

Дружина Віталія, на щастя, вірус не підхопила. Бо була вакцинована. А от сам чоловік вакцини не визнавав.

– Вона захотіла вакцинуватися, а ось я… Я не вірив у дієвість вакцини, хоча дружина казала, що підхоплю цю “гидоту”… Напророчила, – зізнається буковинець.

Зараз чоловіка вже відключили від апарату штучної вентиляції легень. Він почувається набагато краще, щоправда побоюється ускладнень, які можуть виникнути після хвороби. Та й з лікарні його ще поки не спішать виписувати.

– Нікому не бажаю опинитися в лікарні та ще й в такому стані, як я. Мені то пощастило, я вибрався. Але не всім, на жаль, так таланить, – додав Віталій.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.