Новини

Суд виправдав військовослужбовця, який відмовився вакцинуватися за наказом командира

Біляївський районний суд Одеської області виправдав військовослужбовця, який відмовився вакцинуватися від COVID-19 за наказом командира.

Як повідомляє УНІАН, це випливає з відповідної постанови, винесеної суддею Ігорем Горяєвим.

Згідно з постановою, командир військової частини А1892 направив до суду протокол про військове адміністративне правопорушення відносно матроса – механіка радіотехнічної ремонтної майстерні групи матеріально-технічного забезпечення.

У протоколі сказано, що в умовах особливого періоду військовослужбовець ухилився від виконання вимог командира – відмовився виконувати наказ “Про організацію вакцинації особливого складу військової частини А1892”.

На судовому засіданні представник військової частини зазначив, що командир видав вищеназваний наказ, згідно з яким в термін до 22 липня 2021 року весь особовий склад повинен був пройти вакцинацію від COVID-19. Матрос був ознайомлений з наказом, проте виконувати його відмовився.

На судовому засіданні військовослужбовець пояснив, що відмовився від проходження вакцинації, оскільки не довіряє вакцині, і вважає неприпустимим робити щеплення без попереднього повного обстеження стану здоров`я.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, оцінивши всі обставини в сукупності, суддя визнав за потрібне закрити справу за відсутністю складу злочину. У своєму рішенні суд посилається на низку статей Кодексу про адміністративні правопорушення та Конституції України.

Крім того, суд звертає увагу на наказ Міністерства охорони здоров`я України 24 грудня 2020 року №3018, яким затверджено, що вакцинація від коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні є добровільною.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.