Новини

Зброя та плантація коноплі: на Буковині затримали чоловіка, який підпільно вирощував наркотики

На Буковині поліцейські викрили чоловіка, який підпільно вирощував коноплі.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області, пише molbuk.ua

Правоохоронці вилучили у порушника понад 2,5 тисячі нарковмісних рослин, а також висушені коноплі, зброю та боєприпаси. Співробітники поліції затримали зловмисника й помістили до ізолятора тимчасового тримання. За порушення чинного законодавства йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Отримавши інформацію про те, що 33-річний житель села Митків вирощує на городі нарковмісні рослини, співробітники Чернівецького районного управління поліції та підпорядкованого йому відділення поліції № 3 (м. Заставна) здійснили санкціонований обшук на території домогосподарства чоловіка та виявили докази його протиправної діяльності.

Зокрема, поліцейські вилучили у порушника:
• більше 2,5 тисяч кущів конопель;
• 20 кілограмів висушеної наркосировини;
• пристрій для вживання наркотиків;
• нарізну гвинтівку;
• понад 100 набоїв;
• 2 пістолети.

Вилучені речові докази співробітники поліції направили для проведення експертизи до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.
Зловмисник раніше вже потрапляв у поле зору поліції за скоєння кримінального правопорушення. Поліцейські затримали його в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі слідчі поліції вирішують питання повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та частиною 2 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Також правоохоронці встановлюють походження вилученого і перевіряють чоловіка на причетність до збуту наркотиків.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.