Новини

Погрози на адресу невакцинованих чиновників: Денісова прокоментувала ситуацію

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до міського голови Івано-Франківська Руслану Марцінківа з проханням не вводити дисциплінарну відповідальність для чиновників за відмову від вакцинації.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби уповноваженої в Telegram-каналі.

У разі відмови від щеплення мер Івано-Франківська обіцяв застосувати до співробітників міськради заходи дисциплінарного впливу

“Примусова вакцинація від коронавірусу в Івано-Франківській області… Під час моніторингу соціальної мережі Facebook уповноваженим ВРУ з прав людини було виявлено повідомлення міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа про те, що працівники виконавчого комітету міськради повинні бути 100% вакциновані. А в випадку відмови від щеплення, за його словами, до них будуть застосовані заходи дисциплінарного впливу, зокрема, звільнення. Для недопущення порушення конституційних прав працівників з ініціативи омбудсмена було направлено лист міському голові Івано-Франківська, в якому відзначена обов’язковість дотримання Конституції та законів України”, – йдеться в ньому.

Ст. 43 Конституції України гарантує право кожного на працю і захист від незаконного звільнення.

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я №3018 “Про затвердження Дорожньої карти щодо впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2” від 24 грудня 2020 року, вакцинація від коронавірусу визначена як добровільна для всіх груп населення і професійних груп.

Підкреслюється, що кодексом законів про працю заборонена будь-яка дискримінація у сфері праці.

Пряме чи непряме обмеження прав працівників, в тому числі за станом здоров’я, не допускається.

Денісова звернула увагу на те, що у своїй резолюції 2361 Парламентська Асамблея Ради Європи закликає і рекомендує інформувати громадян про те, що вакцинація не є обов’язковою, і ніхто не може зазнавати політичному, соціальному чи іншого тиску для її проходження.

З початку вакцинації Україна отримала 20 млн доз вакцини від COVID-19. У липні національний план вакцинації від коронавірусу виконаний на 54,2%.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.