Новини

Американські вчені розсекретили інформацію про походження коронавірусу

Розвідувальне співтовариство США завершило тримісячне розслідування походження коронавірусу і прийшло до висновку, що коронавірус COVID-19 не був розроблений як біологічна зброя.

Розсекречена версія доповіді американського розвідспільноти була розміщена на сайті офісу директора Національної розвідки,повідомляє КорреспонденТ.

“Розвідтовариство США змогло досягти широкої згоди з низки ключових питань. Ми вважаємо, що вірус (COVID-19) не був розроблений як біологічна зброя. Більшість відомств також з низьким ступенем впевненості вважають, що SARS-CoV-2, імовірно, не був створений за допомогою генної інженерії”, – зазначено в доповіді президенту США Джо Байдену.

При цьому американські розвідники відзначають, що не мають достатньо свідчень для того, щоб робити остаточні висновки, і визнають, що, найімовірніше, не зможуть дати повну оцінку походження коронавірусу без сприяння Китаю.

Повідомляється, що китайські чиновники “не знали про вірус до першого спалаху”. Американська розвідка вважає, що вірус, ймовірно, виник і привів до зараження людини через початковий малий за масштабами контакт, який відбувся не пізніше листопада 2019 року. Перший же відомий ряд випадків захворювання коронавірусом був в Ухані в грудні 2019 року.

У розвідспільноті заявили, що для остаточного висновку потрібні дані про перші випадки COVID-19 і співробітництво Китаю, але країна “продовжує перешкоджати розслідуванню, противитися обміну інформацією і звинувачувати інші країни”.

Разом з цим наголошується, що дії влади КНР в даному питанні демонструють невпевненість Пекіна в кінцевих підсумках розслідування.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.