Новини

«Закрий рот!», «Заслабкі зуби»: у Чернівцях депутати влаштували скандал через фонд Михайлішина

У Чернівецькій міськраді на черговій сесії сьогодні виникли емоційні суперечки між чотирма депутатами.

Як повідомляє molbuk.ua, конфлікти розпочалися після того, як обранці з двох спроб не підтримали “за основу” питання щодо виключення з переліку другого типу нерухомого майна нежитлових приміщень на вулиці Університетській, 50.

Це питання стосується “Благодійного фонду “Вікторія”, з діяльністю якого пов’язують депутата міськради Віталія Михайлішина.

Доповідачка з цього питання, депутатка Тетяна Шепелько повідомила, що 8 грудня міськрада “з голосу” прийняла рішення про продовження цьому благодійному фонду оренди та включення цього майна без конкурсу до Переліку другого типу нерухомого майна.

Шепелько зауважила, що “якщо договір оренди буде за цим рішенням таки заключений, громада Чернівців багато втратить”.

“Всі, хто не проголосував за основу, підтвердили свої стандарти. Ви дієте не в інтересах територіальної громади міста”, – звернулась депутатка до своїх колег у сесійній залі.

Пізніше депутат “Пропозиції” Олексій Каспрук запропонував повернутися до розгляду цього питання після того, як до сесійної зали повернуться відсутні обранці.

Депутата Віталія Михайлішина обурила пропозиція Каспрука.

“Тобто, все, що не ваше, то треба поділити…”, – вигукнув Михайлішин. Між обранцями виникла словесна перепалка, яка завершилась гучною реплікою Каспрука:

“Що значить “закрий рот”? Віталій, веди себе прілічно! Не хами! Що значить “закрий рот”?”.

Через кілька хвилин депутат “Європейської солідарності” Василь Максимюк звернувся до Шепелько, звинувативши її у з’ясування політичних стосунків.

“Ви як молодий депутат, дуже полум’яно кричите про захист інтересів громадян і наповнення бюджету. Але це не зовсім чесно. Подвійні стандарти полягають у тому, що рада не повинна приймати індивідуально проти когось якихось рішень. Ви зараз в цій ситуації починаєте з’ясовувати політичні стосунки”, – сказав представник “ЄС”.

Згодом представниця фракції “Пропозиція” Юлія Сафтенко вирішила заступитися за свою колегу. Вона закликала депутатів “не брати приклад” з Максимюка.

“Бо якщо ми будемо брати приклад або робити так, як щойно робив голова бюджетної комісії – власні суб’єктивізми вивів у публічну площину, перейшов на персоналії, звинуватив, використовуючи у своєму зверненні не дуже гарні фразеологізми, які ображають людську гідність…”, – виступила Сафтенко.

Після цього між депутаткою та Максимюком виник емоційний діалог, після якого Юлія Сафтенко звинуватила депутата у погрозах.

“Василь Сидорович, як ви розмовляєте? Нічого собі! Колеги, у сесійній залі колега-депутат погрожує мені – не як депутату, а як начальниці управління культури – дійшло до того, що сказав, що в мене “заслабкі зуби”. Ви хочете, щоб я це все проковтнула?”, – сказала представниця “Пропозиції”.

Через емоційні вигуки в сесійній залі міському голові Роману Клічуку довелося оголосити перерву в роботі сесії.

Після перерви депутат Максимюк назвав ситуацію, яка виникла, “робочими моментами”. Він сказав, що депутати продовжать працювати, а на конфліктні ситуації, які відбулись у стінах ратуші, попросив не звертати увагу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.