Новини

Буковинські промисли та туристичні маршрути представили на фестивалі «Мандруй Україною»

Старовинне ткацьке ремесло, традиційну вишивку та різьблення на дереві представила делегація з Буковини на всеукраїнському фестивалі туристичних маршрутів та народно-художніх промислів “Мандруй Україною”, який тривав у Києві, в музей просто неба “Пирогово”.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Так, керівниця Школи буковинської тайстри Одарка Кучерява, майстрині Олена Ясінська та Марія Ващук привезли із собою ткацький верстат та проводили майстер-класи із виготовлення автентичних гуцульських торбин. Дарина Стасюк із Кіцманщини презентувала характерні для регіону вишиванки, а Галина Олійник із Вижниччини – різьблені дерев’яні тарелі.

Туристичні магніти та маршрути Буковини продемонстрували Департамент регіонального розвитку ОДА спільно із Асоціацією працівників туристичної сфери “Туристична Буковина” та туристично-інформаційним центром Чернівців.

Гості фестивалю могли скуштувати крафтові продукти краю – сири та мед. Їх охочим пропонували сироварня “Добрі ґазди” та родинна пасіка сім’ї Филипчуків.

На сцені фестивалю Буковину представляв народний ансамбль “Гердан”.

Фестиваль-ярмарок “Мандруй Україною” відбувся у Києві вперше, приурочено його до 30-ї річниці Незалежності нашої країни. Із 22 до 24 серпня у скансені “Пирогово” свої вироби, гастрономічні та туристичні цікавинки демонстрували представники усіх куточків України.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.