Новини

Що буде з доларом цієї осені: експерти назвали ключовий фактор

Курс долара восени буде з великою ймовірністю зміцнюватися щодо інших валют, перш за все, щодо євро. Сприяти цьому може як політика Федеральної резервної системи (ФРС) США, так і Європейського центробанку (ЄЦБ).

Зараз на фінансовому ринку ведуться дискусії про те, хто першим після виходу з локдауну почне скорочувати програму економічних стимулів і готувати ринок до підвищення відсоткової ставки: ФРС чи ЄЦБ, пише 24 канал.

Що таке програма економічних стимулів

Це скоординовані зусилля щодо збільшення державних витрат і зниження податків та процентних ставок для стимулювання економіки та виведення її з рецесії, пояснює Investopedia.
Інвестори вважають, що першим на це піде американський фінансовий регулятор (ФРС). А це призведе до зміцнення американського долара.

Крім того, нещодавно Bank of America опитав брокерів на ринку США, і це опитування продемонструвало, що вони очікують заяв від ФРС про терміни початку згортання програми стимулювання економіки вже в серпні – вересні. Тому найбільшого зміцнення долара до євро й інших валют, мабуть, варто очікувати саме восени.

“У серпні на курс сильно вплинули квартальні податки і період їх сплати до 19 числа. Після цієї дати ми очікуємо на послаблення гривні”,
– вважає Антон Курінний, провідний експерт департаменту казначейства та фінансових інститутів ОТП Банку.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.