Новини

У Чернівцях відкриють першу в Україні виставку під відкритим небом із елементами доповненої реальності

У вересні у Чернівцях планують запустити AR-експозицію “Квітка надії” — модель сучасної інфраструктури для інституалізації історичної пам’яті про феномен “Червоної рути 1989”.

Про це повідомляє адміністрація парку “Жовтневий”, пише molbuk.ua

“Квітка надії” — це перша в Україні виставка під відкритим небом з елементами доповненої реальності, що відбудеться в Чернівцях. По місту розташують мапи з елементами AR в дотичних до подій фестивалю 1989 року локаціях. Вони вестимуть до парку, де розміститься експозиція прихованих історій про “Червону руту 1989”. Фінальною точкою маршруту стане маловідома 3-я локація фестивалю 1989 року — галявина у парку “Жовтневий”, де розміщувалася сцена української співаної поезії — кобзарства.

Проєкт реалізується КП “Парк Жовтневий” у партнерстві з ГО “Культурна платформа Закарпаття” та за підтримки Українського культурного фонду в рамках програми “Знакові події”.

“Наша ГО спеціалізується на розробці інфраструктурних рішень для промоції локальних культурних ідентичностей. “Червона рута” — чудовий привід для того, щоб створити новий спосіб зацікавити людей дізнатись більше про визначні етапи становлення української державності”, — розповідає Євген Забарило, керівник ГО “Культурна платформа Закарпаття”.

” ”

“Мені особливо приємно, що в нас є нагода відновити історичну пам’ять про галявину, на якій я був у дитинстві одним з глядачів фестивалю. Тепер у чернівчан та гостей міста будуть комфортні умови для планування вільного часу та прогулянок територією парку “Жовтневий”, — додає директор КП “Жовтневий” Юрій Воронка.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.