Новини

Клічук розповів, як у Чернівцях будуть платити за центральне опалення

У новий тариф “Чернівцітеплокомуненерго” закладено вартість газу 7500 гривень за гігокалорію.

Про це на брифінгу повідомив мер Роман Клічук.

“Підписана угода із “Нафтогазом”, за якою у тариф закладена ціна газу 7500 гривень. Але це ціна на середній ліміт використання за останні три роки. Зими минулими роками були теплими, тому газу використовували менше. Якщо цього року буде так само, ми вкладемося. Якщо ліміт перевищимо, доведеться вже газ купувати по ринковій вартості, яка наразі складає 18 тисяч гривень за гігокалорію. І не знаємо, якою вона буде взимку. Якщо будемо платити 18 гривень за куб газу, то усі ці збитки підуть на бюджет міста. Крім того, якщо будемо боргувати оплату за газ, також буде сплачувати за ринковим тарифом. Сподіваємося, що восени перевиконаємо бюджет і за ці кошти зможемо профінансувати “Чернівцітеплокомуненерго”, – пояснив Роман Клічук

За словами Романа Клічука, “Чернівцітеплокомуненерго” має борг понад 50 мільйонів гривень. Кабмін віддав усю сферу теплопостачання на місцеві ради, тому місту доведеться сплачувати ці кошти.

Нагадаємо, у Чернівцях у червні було збільшено тариф на центральне опалення на 70%. Міський голова зазначив, що малозабезпеченим мешканцям допоможуть оплачувати підвищені тарифи.

“З 2017 року у Чернівцях на підвищувався тариф. Цього року нам довелося його підняти, але водночас працюємо над програмою, щоби допомогти малозабезпеченим людям сплатити тарифи. На сесії приймемо компенсаторний механізм і людям допоможемо. Але є заможні люди, які можуть платити”, – сказав Роман Клічук.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.