Новини

“Ми бачили це й не могли допомогти”: двох IT-шників вбило струмом в озері приватного готелю

На Чернігівщині 15 серпня потонули двоє співробітників чернігівської IT-компанії.

Про це повідомляє BBC News Україна з посиланням на пресслужбу Національної поліції в Чернігівській області.

“Поліцейські встановили, що двоє чернігівців 1992 та 96-го років народження під час відпочинку зайшли в озеро та загинули. Зі слів очевидців, чоловіків уразило струмом. Нині поліція очікує на результати експертних досліджень для встановлення причин та обставин загибелі людей”, – розповіла речниця поліції області Наталія Слабеняк.

Відкрита кримінальна справа за ст. 119 Кримінального кодексу України – вбивство через необережність, яка передбачає позбавлення волі від 5 до 8 років.

Очевидець Євгеній Кирієнко повідомив Суспільному, що під час трагедії у водоймі спостерігали розряди струму.

“Я був за сім-вісім метрів і бачив усе. Ми з колегою плавали на сапах. І звернув увагу, що вздовж берега плавав мій колега Владислав, і раптом він видав характерний крик, наче конвульсійний, і рухи його тіла були схожі, наче вдарило током, але я цього спершу не зрозумів. І він пішов на дно, його вже не було видно з води. Ніякої боротьби, спроб виплисти у нього не було”, – розповів він.

Один з колег – Євгеній – кинувся допомогти Владиславу.

“Ступивши в це, умовно кажучи, коло, де був уражений Владислав, він з такими ж симптомами пішов на дно. Також був скрик, і він пішов на дно відразу ж. Жодних спроб виплисти чи інших рухів. Він упав. Я проплив (на сапі. – Ред.) у їхній бік, зрозумів, що це – струм, розвернувся й гукнув колегам, щоб ті виходили з води”, – розповів Євгеній Кирієнко.

За його словами, чоловіки миттєво пішли на дно. Відпочивальники самостійно дістали їх. Медики, які прибули до комплексу, намагалися реанімувати Владислава та Євгенія протягом години, але не змогли.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.