Новини

Невідома Буковина: урочище з водоспадами і «залізною» водою

Відразу після повороту розміщений шлагбаум. Неподалік є кілька “пікнікових” галявин. Далі дорога погіршується, долина стає дуже вузькою, а бічні схили осипаються, всіваючи шлях гострими каменями. Тож не варто рухатися сюди на нових та блискучих автомобілях, тим більше у вологу погоду.

У долині на берегах потоку розміщено кілька джерел мінеральних вод цінного, рідкісного хімічного складу. Вода з мінеральних джерел урочища містить понад 20 терапевтично активних іонів різних мікроелементів, в її складі багато алюмінію і заліза. Вживання такої води дуже корисне при захворюваннях органів травлення і залізодефіцитної анемії. На території урочища знаходиться також два джерела лікувально-столової води “Нафтуся”. Лужки – ідеальне місце для сімейного відпочинку, збору грибів та ягід. Поціновувачів пішого туризму тут чекають незабутні враження.

Також тут можна помилуватись невеличкими, проте мальовничими водоспадами.

На цій заповідній території туристи можуть помилуватися надзвичайними ялицевими й буковими лісами, вік яких сягає 180 років та мальовничими скельними утвореннями.

Також тут можна побачити рідкісні рослини, занесені до Червоної книги, є багато лікувальних трав. Чисте і свіже гірське повітря багате озоном.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.