Новини

У МОЗ вивчають три сценарії розвитку нової хвилі коронавірусу

У Міністерстві охорони здоров’я вивчають три сценарії можливого розвитку нової хвилі коронавірусу в Україні – помірний, оптимальний і песимістичний.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“У Міністерства охорони здоров’я є ряд прогнозів щодо зростання кількості випадків і щодо потенційного перебігу нової хвилі. У нас є оптимальний, песимістичний і помірний сценарії перебігу цієї хвилі та розрахункова кількість ліжок, яка повинна бути відведена надалі для госпіталізації хворих. Також скільки ліжок має бути з киснем і скільки має бути реанімаційних ліжок, якщо важкий перебіг захворюваності. Міністерство до цього готується і ми додатково зараз опрацьовуємо, щоб був кисень” – розповів він.

Ляшко додав, що одним з важливих критеріїв стала оцінка здатності постачання киснем. Якщо раніше оцінювався сам факт наявності кисню, тепер необхідно забезпечувати подачу кисню до ліжка в розмірі не менше 6 літрів на хвилину.

Нагадаємо, згідно з прогнозом КШЕ, в найближчі два тижні в Україні може початися новий спалах коронавірусу. У 20 регіонах України неухильно збільшується число госпіталізацій і виявлених випадків захворювання.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.