Новини

Кабмін посилить правила в’їзду в Україну

Уряд вирішив посилити правила в’їзду іноземців та громадян в Україну. Згідно з нововведеннями, особи, які не мають щеплення від коронавірусу, будуть зобов’язані йти на самоізоляцію і робити ПЛР-тест.

Про це в четвер, 29 липня, йдеться в постанові Кабміну, опублікованому на сайті Кабміну.

Згідно з новими правилами для перетину кордону України іноземці зобов’язані мати страховий поліс на випадок захворювання коронавірусом, документ, який підтверджує повний курс вакцинації, або ж негативний результат тестування на COVID-19.

У разі, якщо іноземець не має вищевказаних документів, йому буде запропоновано встановити додаток “Дома” і він буде мати можливість зробити тест на виявлення захворювання протягом наступних 72 годин.

Іноземці з видом на проживання в Україні безперешкодно перетнуть кордон, якщо у них є в наявності документ, що підтверджує повний курс вакцинації. У разі його відсутності, їм також доведеться встановлювати додаток “Дома” і зробити тест на виявлення COVID протягом наступних 72 годин.

Громадяни України матимуть безперешкодний перетин кордону в тих випадках, якщо вони мають документ, що підтверджує повний курс вакцинації, або ж довідку 063-О про першу щеплення.

Всі вакциновані особи, які перебували більш ніж тиждень на території Росії і Індії протягом останніх двох тижнів – зобов’язані дотримуватися 14-денної самоізоляції без права її дострокового завершення.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.