Новини

В Україні збираються знести близько 30 тис «хрущовок»: навіщо це і куди розселять людей

В Україні планується знести більше тридцяти тисяч так званих “хрущовок” – житлових будинків, побудованих на початку і середині 1960-х років.

Про це розповіли в ефірі Сніданку з 1+1 28 липня з посиланням на законопроєкт Міністерства розвитку громад і регіонів пройшов громадські слухання.

У відомстві повідомляють, що вже погодили механізм розселення жителів і визначили відповідальних за проєкт. Демонтаж “хрущовок” будуть проводити тільки після того, як розселять жителів квартир в новобудови. Причому чиновники обіцяють, що житло буде не тимчасовим, а відразу — нові квартири.

Далі-рішення про знесення будинків прийматиме місцева влада, після розробки плану реконструкції кварталу та письмової згоди власників квартир про переїзд.

Нагадаємо, раніше нардеп від “Слуги народу” Олена Шуляк розповіла, що в чинне законодавство України планується внести норму, згідно з якою для знесення або реконструкції застарілого житла буде потрібна згода не 100% зареєстрованих жителів (як зараз).

“Ви ж розумієте, що 100-відсоткової згоди від усіх мешканців на розселення не отримати ніколи. Це просто неможливо. Тому Мінрегіон підготував законопроєкт, який стосується зниження цього бар’єру: якщо 75% мешканців згодні, тоді можна приступати до розселення”, – сказала народна обраниця.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.