Новини

«Найкраща засмага – на городі в Шипинцях»: як відпочивають депутати та чиновники з Буковини – фото

Сезон відпусток у розпалі. Соцмережі заповнені світлинами засмаглих тіл на фоні морів, гір, пальм і басейнів.

Де відпочиває чернівецький політичний та управлінський бомонд, йдеться у публікації ” ” за 22 липня, пише molbuk.ua

“У морі – ні рибок, ні коралів”

Депутат міськради Сергій Гринюк обожнює подорожувати. Він часто ділиться в соцмережах фото зі своїх мандрівок. Та цього року таких світлин у Сергія Гринюка небагато: через депутатство часу на поїздки стало менше.

Усе ж йому з дружиною таки вдалося у травні вибратися до Йорданії, щоби помилуватися одним із сімох чудес світу – стародавнім містом Петрою, а також пустелею Ваді-Рам, відомою також, як Місячна долина. Ця пустеля унікальна завдяки своїм рудуватим, рожевим, червоним та темно-бордовим гранітним скелям. Тут відбувалися зйомки деяких епізодів “Трансформерів” та майже всього фільму “Червона планета”, в якому пустеля стала поверхнею Марсу.

Утім, депутат зауважує, що це швидше вийшла екскурсія, а не відпочинок. І не радить їхати до Йорданії тільки на відпочинок.

“На той час мандрівка до Йорданії була найкращим варіантом із наявних, – розповідає Сергій Гринюк. – Але вона виявилася непростою. Країна не є безпечною, практично всюди ми їздили в автобусі, який охоронявся. Ціни дуже високі, при цьому сервісу практично немає. До прикладу, пляшка місцевого вина коштує 50 доларів. Поїздка обійшлася нам майже вдвічі дорожче, ніж вона би вартувала в докарантинний період. Море там нікудишнє: ні коралів, ні рибок. Тому відпочивати там не варто, краще подивитися на визначні місця. Хоча їх можна побачити також, якщо вирушити до Йорданії на 1-2 дні з Єгипту. Це набагато дешевше, швидше та зручніше”.

Після сесії міськради, яка відбудеться наприкінці липня, пан Гринюк усе ж розглядає варіант махнути кудись на відпочинок.

“Дуже би хотіли бодай старшу внучку кудись звозити, тільки куди саме, наразі не вирішили, – мріє депутат. – Можливо, до Хорватії. Туди недавно друзі поїхали. Писали, що дуже класно, клімат хороший і море нормальне. Єдине, що трохи дорогувато, але не критично. Тому будемо думати”.

“Не люблю лінивий відпочинок”

Керівниця департаменту соціальної політики Наталія Фрунзе через те, що її лише недавно призначили на цю посаду, не має відпустки. Та й роботи, каже, дуже багато. Все ж мріє на свій день народження на початку вересня взяти кілька днів відпустки за власний рахунок і поїхати з чоловіком у Болгарію.

“Це так, щоби в будь-який момент, якщо міський голова зателефонує і скаже, що “треба бути на місці”, ми могли швидко повернулися назад. Ми з чоловіком обоє водії, тому для нас нескладно максимально швидко примчати з Болгарії додому”, – зауважує посадовиця.

Одне з улюблених місць відпочинку пані Наталії – курортне місто Ксаміл на півдні Албанії, яке омивають води Іонічного моря.

“Ми їздили туди власним транспортом. Трішки важко так далеко їхати. Але воно того варте: чиста, аж прозора, вода, білий пісок… Там немає розкішних готелів. Винаймаєш собі апартаменти і харчуєшся самостійно. Люблю такий відпочинок. Мені не потрібно щось по максимуму. Головне, щоби було гарне море”, – каже жінка.

За цінами відпочинок в Албанії приблизно виходить стільки ж, як і в Болгарії, додає Наталія Фрунзе.

Голова облради Олексій Бойко розповів, що цього року через завантаженість на роботі не зможе взяти відпустку та поїхати на відпочинок.

“У мене реально не вистачає часу. Купа робочих моментів, які треба якомога швидше вирішити. Тому не можу дозволити собі взяти відпустку. Раніше ми з родиною їздили в Болгарію, Туреччину. В Єгипті та ОАЕ не був, на жаль. Я не дуже люблю море. Мені не до душі цей лінивий відпочинок, коли лежиш на пляжі і за розкладом ходиш на обід. Люблю рух, подорожі. Тому хотів би більше мандрувати Україною, відкривати для себе нові цікаві місця. Найкращий відпочинок для мене – з дітьми, з якими через зайнятість проводжу тепер мало часу”, – каже Олексій Бойко.

“Без Мальдівів і не за всі гроші світу”

Депутатка міськради Аліна Олевич у відпустку планує піти восени. А поки що відправила відпочити в Італію до мами донечку.

“Не приховую, що мрію про власне помешкання, а для цього потрібно багато працювати. Тому поки що у відпустку не йду. У доньки день народження восени, і зазвичай моя мама дарує їй путівку на море – до Єгипту чи Туреччини. Тоді й поїдемо відпочивати. А так зазвичай проводимо літо у мами в Італії або в селі. Не женуся за комфортом. В Італії ми у друзів мешкаємо в кімнаті на березі моря, можу навіть і в наметі пожити. Та й у селі люблю бувати. Жартую, що кращої засмаги, ніж на городі в Шипинцях, немає”, –каже Аліна Олевич.

Ексмер Чернівців і нинішній депутат міськради Олексій Каспрук поки що також тільки мріє про відпочинок.

“Можливо, спробуємо кудись поїхати родиною. Ще не визначилися, куди саме, – зауважує депутат. – Але точно десь недалеко, без Мальдівів. І не за всі гроші світу. Бюджет відпочинку буде дуже поміркованим. Якщо поїдемо, то десь у серпні, після чергової сесії міськради”.

Олексій Каспрук зізнався, що одна з його улюблених країн – Словенія. Він дуже хоче її відвідати, проте цього року не вийде.

“Дуже люблю цю країну, маю там добрих друзів, – розповів. – Мрію туди поїхати. Але моря там дуже мало, і воно дороге. А влітку пріоритет – це все ж таки відпочинок на морі. Тому цьогоріч відвідати Словенію не вийде”.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.