Новини

Фоточки перемагають: Чернівці лідирують за проникненням аудиторії у Instagram

З початку 2021 року кількість користувачів Facebook скоротилася у всіх обласних центрах України. Хоча загалом соцмережа змогла зберегти свою аудиторію завдяки зростанню у невеликих містах.

Про це йдеться у дослідженні соцмереж за перше півріччя 2021 року, яке провела комунікаційна агенція plusone social impact.

Жителі більшості областей України віддають перевагу Facebook. Винятком є п’ять регіонів: Харківська область, де Instagram має проникнення 42% проти 35% у Facebook, Одеська (47% та 43% відповідно), Запорізька (39% проти 36%), а також Київська та Дніпропетровська, де частки користувачів обох соцмереж є однаковими.

Facebook найбільш популярний у Київській (58%), Львівській (49%) та Закарпатській (45%) областях. Найнижче проникнення — у Харківській (35%).

Instagram досяг найвищого проникнення в Київській (58%), Одеській (47%), Харківській (42%) та Дніпропетровській (42%) областях.

Найменш популярною соцмережа є у Чернігівській області (29%).

Instagram випередив Facebook за збільшенням частки користувачів серед жителів більшості областей, окрім Кіровоградської, Вінницької та Чернігівської.

Загалом обидві соцмережі збільшили проникнення в регіонах України.

Однак Facebook зменшив частку користувачів на понад 6% у Дніпропетровській області. Медіанний приріст проникнення Facebook у регіонах склав менш як 2%, а Instagram — понад 4%.

Проникнення обох соцмереж в обласних центрах залишається в середньому вищим за проникнення в областях. Facebook випереджає Instagram у більшості міст, окрім Харкова, Запоріжжя, Дніпра, Миколаєва, Одеси та Києва. У Херсоні і Чернівцях частка користувачів обидвох соцмереж є однаковою.

Найбільша частка користувачів Facebook у Львові — 87%. Натомість найменше проникнення має Харків (44%).

За проникненням Instagram лідирують Чернівці (80%). Найменшу частку користувачів Instagram має Запоріжжя (49%).

Facebook продемонстрував зменшення частки користувачів у всіх обласних центрах, а Instagram — у більшості з них. Це може свідчити про те, що обидві соцмережі компенсують втрати та збільшують кількість користувачів завдяки українцям, що живуть поза великими містами.

Приріст користувачів Instagram на понад 5% мають Київ та Львів. Натомість понад 10% спаду зафіксовано у Чернігові та Черкасах.

Найбільше зменшення частки користувачів Facebook мають Черкаси — понад 25%.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.