Новини

У Чернівцях з початку року подорожчали квартири: з чим це пов`язано

У Чернівцях ціни на нерухомість підвищилися в середньому на 10 – 15% з початку року. Основна причина – здорожчання будівельних матеріалів та енергоносіїв.

Про це повідомляє 24 канал.

За словами голови Чернівецького міського відділення Асоціації фахівців з нерухомості України Зоряни Вакарчук, люди активно вкладають кошти у житло. Причиною є лояльні умови забудовників, які дозволяють внести 15 – 30% від вартості об’єкту, а залишок дозволяють сплачувати протягом усього періоду будівництва.

В новобудови Чернівців інвестують в основному батьки для своїх дітей, заробітчани, інвестори, що заробляють на перепродажі або на здачі квартир в оренду, – пояснила Вакарчук.

На її думку, це може призвести до зростання цін на нерухомість у Чернівцях. До кінця року воно може скласти до 10%.

Понад 40% попиту на вторинному ринку припадає на одно– та двокімнатні квартири.

Вже понад рік в Чернівцях спостерігається неабиякий дефіцит невеликих за площею квартир. Саме цей фактор провокує зростання цін. Крім того, на збільшення вартості нерухомості на вторинному ринку суттєво впливає активний розвиток іпотечного кредитування. Відтак до кінця року в цьому сегменті житла очікується зростання цін в межах 5 – 10%, – уточнила фахівчиня.

За її словами, пропозиція у Чернівцях у 1,5 раза перевищує попит. Однак, якщо говорити про оренду, з осені ціни можуть зрости на 20 – 30%. Це пояснюється поверненням робочих та студентів у місто.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.