Новини

Експерти розповіли, які відеореєстратори обирають українські автомобілісти*

Аналіз уподобань інтернет-покупців допоміг експертам E-Katalog сформувати рейтинг найпопулярніших виробників та моделей відеореєстраторів в Україні. Кому ж пощастило опинитися серед лідерів?

Топ-бренди

Хоча на ринку автомобільних відеореєстраторів в Україні представлена ​​продукція більш ніж 100 виробників, серед них виділяється один монополіст, що контролює майже його половину. Йдеться про компанію Xiaomi: станом на початок червня 2021 року її моделям віддають перевагу 45% потенційних покупців, які обирають відеореєстратор на E-Katalog. Найближчі конкуренти (якщо їх так можна назвати) китайського гіганта — бренди Aspiring, Cyclone, Globex, Gazer, Navitel і PlayMe — набирають лише по 3-4% вподобань. Показники інших виробників не перевищують 2%.

Кращі моделі

З огляду на тотальне домінування Xiaomi в рейтингу брендів, не варто дивуватися, що в десятці найпопулярніших автомобільних відеореєстраторів (https://ek.ua/z355.htm) представлені виключно моделі Xiaomi.

Очолює рейтинг Xiaomi 70mai Dash Cam Pro Plus A500. Це компактний реєстратор на лобове скло з кріпленням у вигляді наліпки. Пристрій може записувати відео з роздільною здатністю Quad HD (2592 x 1944 р) та має кут огляду 140°. Модель обладнана G-сенсором, Wi-Fi модулем та навігацією GPS/ГЛОНАСС. Підтримка широкого динамічного діапазону (WDR) та функція DeFog (антитуман) дозволяють отримувати яскраву та чітку картинку навіть за несприятливих погодних умов, а режими LDWS (контроль смуг) і FCWS (контроль дистанції) забезпечують безпеку на дорозі. Запис ведеться на карту пам’яті об’ємом до 256 ГБ. Переглянути відео з реєстратора можна на 2-дюймовому дисплеї з роздільною здатністю 480 х 360 p. За відтворення звуку відповідає невеликий динамік. За даними E-Katalog, відеореєстратор Xiaomi 70mai Dash Cam Pro Plus A500 продається більш ніж в 30 інтернет-магазинах України за ціною від 2 100 до 3 050 грн.

Друга позиція топу — Xiaomi 70mai Dash Cam A800. Зовні цей реєстратор схожий із Dash Cam Pro Plus A500, але їхній функціонал трохи різниться. Головною фішкою А800 є можливість запису відео в 4К. Також відзначимо більший за розміром дисплей (3 дюйми). Ціна моделі в інтернет-продавців коливається в діапазоні від 3 000 до 5 300 грн.

Замикає трійку лідерів Xiaomi 70mai Rearview Dash Cam Wide — відеореєстратор, що встановлюється на дзеркало заднього виду, доповнений ширококутною камерою заднього огляду. Він може похвалитися величезним 9,35-дюймовим дисплеєм, що займає всю площу лицьової панелі, можливістю зйомки в Full HD та функцією віддаленого управління зі смартфона через фірмовий додаток 70mai. Вбудований G-сенсор реагує на удари та автоматично зберігає відео цих моментів на карту пам’яті, захищаючи їх від перезапису. Ціна Xiaomi 70mai Rearview Dash Cam Wide в інтернеті — від 2 800 до 5 800 грн.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.