Новини

Міненерго ініціює збереження старих тарифів на електроенергію

Міністерство енергетики виступило з ініціативою, яка полягає у збереженні чинного рівня тарифів на електричну енергію для населення шляхом продовження дії ПСО (покладання спецобов’язків на учасників енергоринку) до 1 серпня поточного року.

За інформацією прес-служби Міненерго, новий механізм спецобов’язків покликаний стати на захисті соціально вразливих верств населення завдяки зниженню і прогнозованості тарифу, дасть можливість підприємствам модернізувати виробничі потужності і забезпечить стабільну роботу.

У відомстві зазначили, що у травні-червні ситуація на енергоринку спотворила адекватне прогнозування механізму фінансово стабільної діяльності для учасників ПСО – через що неодноразово закликали Нацкомісію з держрегулювання у сферах енергетики і комунпослуг терміново відреагувати.

Від регулятора чекають ухвалення рішень, які стабілізують ринок. Як очікується, у першій половині липня мають з’явитися добрі результати, наголосили у Міненерго.

Нагадаємо, що в Нацкомісії з держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг очікують в цьому році подорожчання виробленої електроенергії з поновлюваних джерел енергії на 24% в порівнянні з минулим роком – до 51 млрд 260 млн грн. Сума буде вдвічі вище в порівнянні з 2019-м (24 млрд 480 млн грн).

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.