Новини

Ціни на газ зростуть з 1 липня: що відомо

Тарифи РЅР° газ РІ Україні РІ липні Р·РЅРѕРІСѓ перерахують, С– РЅРµ РЅР° користь громадян. Постачальники піднімуть ціни РЅР° газ РІ місячних тарифах Сѓ Р·РІ’СЏР·РєСѓ Р· ростом цін РЅР° блакитне паливо РЅР° європейському СЂРёРЅРєСѓ.

Подорожчання буде тимчасовим, і споживачам обіцяють повернути колишні тарифи, як тільки ситуація на європейському ринку відновиться, пише Главком.

Ще одна з причин підвищення тарифів на газ полягає в тому, що Росія штучно обмежує поставки газу в ЄС, щоб утримувати високу ціну. В результаті сховища після зими до сих пір не заповнені.

Ціни РЅР° газ РІ Європі досягли РІ червні чотирирічного максимуму. Україна РїСЂРѕРїРѕРЅСѓС” Р РѕСЃС–С— збільшити транзит, але “Газпром” відмовляється йти РЅР° такий РєСЂРѕРє.

Якщо в червні газ в місячних тарифах в середньому коштує для споживачів 10,7 грн/ кубометр, а по передоплаті 8,6 грн/кубометр, то в липні цінник може піднятися до 12-13 грн/кубометр.

Для тих, хто в травні підписав з облгазами річні контракти, цінник мінятися не буде. Хоча ще місяць тому українцям прогнозували, що місячний тариф на газ буде знижуватися нижче встановленого річного рівня. Поки що передумов для цього немає і річні тарифи залишаються вигіднішими.

Читайте РЅРѕРІРёРЅРё ” ” Сѓ Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.