Новини

«Агенція розвитку Чернівців»: фракція Яринича хоче створити нове комунальне підприємство

У Чернівцях можуть створити нове міське комунальне підприємство “Агенція розвитку Чернівців”, яке займатиметься “організацією підтримки та реалізації стратегічних ініціатив”.

Як повідомляє molbuk.ua, відповідний проект рішення група депутатів “Народний контроль” зареєструвала у міськраді.

Згідно із проектом рішення, пропонується затвердити міську Програму організації підтримки і реалізації стратегічних ініціатив та підготовки проектів розвитку Чернівецької територіальної громади на 2021-2025 роки. Також проект рішення передбачає створення нового комунального підприємства “Агенція розвитку Чернівців”.

У проекті Програми йдеться, що в Чернівецькій громаді розроблена Інтегрована концепція розвитку Чернівців 2030, але відсутня розроблена й затверджена Стратегічна програма розвитку територіальної громади та відповідальні за її підготовку та реалізацію структури.

“В той же час, реалізація довготермінових стратегічних ініціатив передбачає розробку та затвердження системного документу – Стратегії розвитку міста, яка дозволить систематизувати та узгодити стратегічні ініціативи. Також необхідне комунальне підприємство, яке буде організовувати підтримку та реалізацію стратегічних ініціатив. Зараз такі підприємства та установи існують в інших містах України – Львів, Вінниця, Миколаїв, Хмельницький, які демонструють актуальність та ефективність своєї роботи”, – йдеться у текст проекту Програми.

Також у проекті рішення пропонується, щоб Програму профінансували з міського бюджету, обсяги фінансування на 2021-2025 роки – 7,9 млн грн.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.