Новини

«Нічого не розпилюють»: в аеропорту пояснили, чому над Чернівцями вранці кружляв літак – відео

Вранці у небі над Чернівцями мешканці помітили літак, який кружляв колами доволі низько.

У коментарі molbuk.ua директор аеропорту “Чернівці” Сергій Томнюк пояснив, що відбуваються польоти у межах технічних випробувань.

“Обкатують двигуни вантажні літаки, які у нас знаходяться на базуванні. Вони проводять регламентні роботи, згідно з сертифікаційними вимогами. Літак проходив технічні випробування. Приїжджає спеціальна група спеціалістів, яка обстежує літаки, щоби підтримувати їх у належному технічному стані. Наразі перевіряли лише один літак. Тут нічого страшного немає, ніхто нічого не розпилює”, – зазначив Сергій Томнюк.

Директор аеропорту також додав, що такі польоти відбуваються нечасто і лише за потреби. Найближчим часом не плануються знову.

“Як правило, ці польоти нетривалі і бувають доволі рідко. Здається, останнього разу літали місяць тому. А от цей літак, про який йдеться, уже приземлився. На сьогодні польоти закінчилися”, – сказав Сергій Томнюк.

Нагадаємо, чимало користувачів соцмереж досить дивно реагують, коли помічають, що літаки безперервно кружляють над містом. До прикладу, коли у 2020-му році з літаків скидали вакцини проти сказу для тварин, чимало буковинців висунули версії, що це “розпилюють коронавірус” та інші оригінальні гіпотези.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.