Новини

Масове отруєння дітей на Буковині: у дитсадку розповіли подробиці

У дитсадку села Іспас на Буковині запевняють, що дітей, які скаржилися на самопочуття, було 12, а не 26, і лише одна доросла особа, – вихователька.

Про це у коментарі molbuk.ua розповіла завідувачка Іспаського дитсадка Валентина Гакман.

“На вчорашній день, 2 червня, двоє дітей мали температуру 37 градусів. Частково до 2-3 годин ця температура трималася. На вечір всі діти вже почувалися добре, без температури, жодних симптомів. На сьогодні станом на 9.00 ранку, – бо я обдзвонювала всіх батьків цих 12-ти дітей, – нічого страшного немає, вони почуваються добре, просто такий був перебіг”, – розповіла керівниця.

Наразі ведеться слідство. А дитсадок призупинив роботу, щоби з’ясувати обставини.

Щодо 2 недужих дорослих – це неправильна інформація, зауважує директорка.

“Скаржилася лише одна вихователька. Вона також себе вчора, 2 червня, відчула погано, зателефонувала мені. Не вийшла на роботу, її підмінили. До обіду вона почувалася трохи гірше – двічі у неї була рвота. Тепер температури немає, просто в’ялість. Друга вихователька не хворіла. Вона була на роботі, у нормальному стані, просто телефонувала в амбулаторію. Напевне, неправильно спрацювала наша місцева амбулаторія разом із Вижницьким лабораторним центром Вихователька просто телефонувала до амбулаторії і запитувала, що приймати, якщо такі симптоми. І її записали, що вона телефонувала з цієї причини. Вона не хвора. Наразі вона також вийшла на роботу і жодних симптомів у неї не проявлялося”, – каже Валентина Гакман.

Завідувачка не впевнена, що це харчове отруєння.

“Я не можу заперечити, що це отруєння, але чомусь мені здається, що це не харчове отруєння, а якесь інфекційне захворювання. І виникає думка, що цю інфекцію хтось заніс. Бо раніше нічого такого не траплялося. Але вже почекаємо, що покажуть результати аналізів”, – додала Валентина Гакман.

Нагадаємо, у селі Іспас на Буковині до сімейного лікаря звернулися троє дітей віком від 3 до 6 років зі скаргами на погіршення стану здоров’я, яке може свідчити про харчове отруєння. Усі вони є вихованцями місцевого закладу дошкільної освіти.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.