Новини

Дату виборів ректора Буковинського медуніверситету досі не призначили: Ляшка просять прийняти рішення

У Чернівцях трудовий колектив Буковинського державного медичного університету закликав міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка призначити дату виборів ректора БДМУ в червні 2021 року.

Відповідне звернення колектив університету ухвалив на конференції 1 червня, повідомляється на сайті БДМУ.

У зверненні колективу БДМУ до Ляшка йдеться, що університет раніше вже звертався до МОЗ щодо призначення повторної дати проведення виборів ректора вузу, проте станом на перше червня в міністерстві не ухвалили рішення щодо цього питання.

“Враховуючи численні звернення від співробітників та студентів університету щодо дати проведення виборів ректора, 1 червня 2021 року була проведена Конференція делегатів трудового колективу БДМУ. За результатами розгляду та обговорення цього питання, трудовий колектив звертається до вас щодо призначення дати виборів ректора БДМУ у червні 2021 року”, – йдеться у зверненні за підписом голови профспілкового комітету БДМУ Петра Ковальчука.

Вибори ректора БДМУ: чому їх раніше скасували

Вибори нового ректора Буковинського державного медичного університету були призначені Міністерством охорони здоров’я.

Датою проведення виборів було обрано середу, 3 березня з 9.00 до 15.00. Вибори мали відбутися у приміщенні лекційної зали навчального корпусу БДМУ на вулиці Богомольця, 2.

За крісло керівника університету на виборах змагаються п’ятеро кандидатів: Оксана Андрієць (колишня директорка департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА), Ігор Геруш (проректор з науково-педагогічної роботи БДМУ), Анатолій Гоженко (директор ДП “Український НДІ медицини транспорту”), Олександр Іващук (проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків БДМУ), Віктор Тащук (завідувач кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини БДМУ).

1 березня 2021 року Чернівецьку область віднесено до “червоної” зони карантинних обмежень.

У зв’язку із цим, виборча комісія на невизначений термін перенесла дату проведення виборів ректора БДМУ.

22 квітня Чернівецька область вийшла із “червоної” зони карантину й перейшла до “жовтої”.

5 травня БДМУ звернувся до МОЗ з проханням призначити нову дату виборів ректора університету.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.