Новини

Хто потрапив під санкції РНБО і що про цих людей відомо

Рада національної безпеки і оборони України запровадила санкції проти низки осіб, які можуть бути причетні до фінансування тероризму на Донбасі. Зокрема, у списку загалом фігурують 8 осіб.

Про це на брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, до санкційного списку потрапили:

Костянтин Вацьковський – громадянин Росії

Валерій Донченко – громадянин Росії

Наталя Лавренюк – громадянка України

Сергій Лісогор – громадянин Росії

Оксана Марченко – громадянка України

Олександр Маслюк – громадянин Росії

Віктор Медведчук – громадянин України

Михайло Попов – громадянин Росії.

Відзначимо, Наталю Лавринюк називають цивільною дружиною народного депутата Тараса Козака, який раніше потрапив під санкції, коли, в тому числі, були закриті три його телеканали.

Фінансування заблокованих раніше телеканалів “112 Україна”, ZIK і NewsOne здійснювалося частково через зареєстровану в Ростові-на-Дону компанію “Торговий дім “Донське вугілля”. Ця компанія займається вугільним бізнесом на окупованому Донбасі.

Її засновниками виступають фігуранти нинішнього списку санкцій Олександр Маслюк та Віталій Донченко, а директором – Сергій Лісогор.

Крім того, Лісогор вказаний директором зареєстрованої в Москві компанії ФК “Стратегія”, яка займається торгівлею паливом. З нею пов’язана компанія ІК “Таврия-Север”. Її засновником вказана кіпрська Ventolor Investments Limited, яка належить Оксані Марченко – дружині нардепа Віктора Медведчука.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.