Новини

У Зеленського заявили про кадрові рішення після засідання РНБО

Найближчими днями можуть бути ухвалені кадрові рішення, які стосуватимуться ситуації зі зловживаннями щодо оформлення фальшивих інвалідностей посадовцям.

Про це сказала заступниця голови Офісу президента України Ірина Верещук в ефірі телемарафону, пише УНІАН.

Вона зазначила, що сьогодні після засідання Ради безпеки і оборони, де йшлося про інциденти з медико-соціальними експертними комісіями (МСЕК) та з “фальшивими інвалідностями, вже є перші кадрові рішення. “У наступні дні ми також будемо обговорювати інші кадрові рішення, які матимуть місце”, – наголосила Верещук.

За її словами, мають бути невідкладні і швидкі перевірки на предмет фальшивих діагнозів усіх посадовців, починаючи з топпосадовців і притягнення до відповідальності всіх осіб, які причетні до фальшувань і зловживань. При цьому додала, що мають бути ухвалені зміни до законодавства не пізніше ніж за місяць.

Верещук зазначила, що не в її компетенції коментувати наскільки швидко буду ухвалено рішення про відставку Андрія Костіна з посади генерального прокурора і призначення нового керівника. “Але я хочу сказати, що президент чітко покладає персональну відповідальність на посадових осіб очільників органів, зокрема, Офіс генерального прокурора, та інших чиновників, які допустили до такої ситуації. Зрозуміло, що люди чекають справедливості. І президент відчуває, що потрібні невідкладні кроки”, – наголосила вона.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.