Новини

Які рослини є токсичними для собак і котів: варто знати усім господарям

Багато хто полюбляє розміщувати у своєму домі сезонні рослини. Однак, деякі з них можуть бути небезпечними для домашніх улюбленців, пише Express.co.uk, повідомляє Главред.

Які рослини є небезпечними для тварин

Експерти організації Clear It Waste склали список популярних рослин, які можуть бути токсичними для котів та собак.

“Якщо ви підозрюєте, що ваш улюбленець міг проковтнути щось токсичне, негайно зверніться за допомогою до ветеринара або до ветеринарної клініки, що працює в неробочий час, якнайшвидше”, – наголошують вони.

Які рослини є токсичними для домашніх тварин

Падуб. При попаданні в організм ягоди падуба можуть викликати блювоту та діарею у домашніх тварин.

Осінній крокус. Осінній крокус – красива рослина, яку часто вирощують у садах через її яскраве забарвлення. Однак він надзвичайно отруйний для домашніх тварин, оскільки містить токсичний алкалоїд колхіцин.

Амариліс. Листя, стебла та цибулини амарилісу можуть бути токсичними, якщо їх проковтнуть коти чи собаки. Експерти зазначають, що хоча малоймовірно, що ваш домашній улюбленець проковтне достатню кількість амарилісу, щоб завдати йому серйозної шкоди, все ж краще захистити своїх пухнастих друзів від цієї рослини.

Плющ. Плющ – ще одна рослина, яку люблять взимку за її здатність зберігати листя, проте вживання цього листя може викликати блювоту, біль у животі, підвищене слиновиділення та діарею, а сік може спричинити болісний контактний висип.

Тис. Вкрай важливо тримати домашніх тварин подалі від тисових рослин. Навіть невеликий надкус може викликати шлунково-кишкові симптоми, такі як блювота і діарея, а більша кількість може спричинити м’язовий тремор, утруднене дихання та судоми у собак.

Пуансетія. Хоча пуансетія навряд чи викличе серйозні шлунково-кишкові симптоми, її сік може викликати подразнення ротової порожнини та шлунку вашого домашнього улюбленця, що спричинить дискомфорт для нього.

Омела. Її потрапляння в організм може викликати легкі шлунково-кишкові симптоми, такі як блювота і діарея, а в рідкісних випадках може призвести до зниження кров’яного тиску, прискореного серцебиття і утрудненого дихання.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.