Новини

«єОселя»: скільки видали кредитів на Буковині

На Буковині вже 159 родин скористалися урядовою програмою доступного іпотечного кредитування “єОселя”. За два роки її реалізації, в області видали кредитів на загальну суму 280 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Чернівецька ОВА.

В області також діє Регіональна програма компенсації частини процентної ставки за іпотечними кредитами окремих категорій громадян у Чернівецькій області на 2023–2025 роки, завдяки якій з метою підтримки військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб, які проживають (зареєстровані) у будь-якому населеному пункті регіону та які скористались доступною іпотекою для придбання житла, в рамках державної програми “єОселя” надається компенсація частини процентної ставки у розмірі 3 (трьох) відсотків річних за іпотечними кредитами для придбання житла у Чернівецькій області.

Станом на зараз 4 банки долучилися до реалізації Регіональної програми та уклали відповідний договір про співробітництво з Департаментом соціального захисту населення ОВА, а саме: Чернівецьке обласне управління АТ “Ощадбанк”; АТ КБ “Приватбанк”; Публічне акціонерне товариство акціонерний банк “Укргазбанк” (Чернівецька обласна дирекція АБ “Укргазбанк” ); Акціонерне товариство “Державний експортно-імпортний банк України” (філія АТ Укрексімбанк в м. Чернівцях).

Так з початку року компенсацію частини процентної ставки у розмірі 3 відсотків річних за іпотечними кредитами отримали 73 особи на загальну суму 1,9 млн грн.

За два роки Уряд неодноразово розширював та удосконалював програму “єОселя”. Наприклад, з початку 2024 року в українців з’явилася можливість купувати приватні будинки. З 19 вересня перший внесок можна сплачувати сертифікатом єВідновлення. А згодом молодь матиме змогу взяти пільговий кредит, сплативши мінімальний перший внесок від 10%.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.