Новини

Пішки швидше, ніж тролейбусом: у Чернівцях на вулиці Руській – великі затори

У Чернівцях на частині вулиць Руської утворюються затори. Рух ускладнено через перекриття ділянки у зв’язку з проведенням капітального ремонту.

Що про це думають чернівчани та чи швидше дійти з центру до Гравітону пішки, дізнавалася кореспондентка molbuk.ua.

Маршрут на ділянці від вулиці Січових Стрільців до вулиці Зеленої повністю перекритий до 1 жовтня. Об’їзд в обох напрямках здійснюється через вулицю Кишинівську.

Як зазначає місцева жителька, в час пік на цій вулиці утворюються великі затори.

“Кожного дня – зранку і до вечора – дуже великі затори. Вже два місяці, а може й більше, як вони перекрили цю ділянку. Обіцяли за цей час зробити, але не зробили. О 8 годині ранку тут взагалі не проїдеш і не пройдеш”, – ділиться чернівчанка.

Також на цій ділянці відсутній пішохідний перехід. Це ускладнює рух не тільки автомобілів, а й пішоходів.

“Пішохідного переходу не зробили, а люди все одно йдуть через дорогу. Був навіть випадок, коли одну жінку ледь не збили”, – зазначає пані Ольга.

Рух ускладнюється й для тролейбусів та маршруток. Як раніше повідомляло Чернівецьке тролейбусне управління, тролейбуси маршруту №2 замінили шістьма автобусами з інтервалом руху 12 хвилин, а тролейбуси маршруту №4 – двома автобусами. Проте місцеві скаржаться, що через затори тепер доводиться довше чекати на транспорт.

Кореспондентка molbuk.ua вирішила дізнатись, чи можливо дійти пішки швидше, ніж тролейбусом. Для того, щоб прийти з Центральної площі до Гравітона мені знадобилось 55 хвилин. Натомість такий самий маршрут тролейбусом подолала за 1 годину 10 хвилин.

Рух ускладнюється й для тролейбусів та маршруток.

“Ми вже до всього звикли. Був випадок, що одну годину 20 хвилин стояв у заторах, тоді як зазвичай доїжджав за 30 хвилин. Часто чую, що пасажири скаржаться, тоді як доводиться по годині стояти, бо кожен поспішає на роботу або в інших справах. На цій вулиці ще до початку ремонту збирались затори, і цю проблему ніяк не вирішували, а зараз ситуація ще складніша. Сподіваюсь, що в жовтні вже закінчать ремонт і відновлять рух”, – каже Олександр, водій маршрутки №33.

Інші водії також скаржаться, що довго стоять у заторах.

“З Гравітона до вулиці Фастівської тепер я їду за пів години. Є і такі водії, що беруть за проїзд майже подвійний тариф. Чесно, не знаю, як люди їздять за таку ціну”, – зазначає водій таксі Іван.

Авторка – Анастасія Апетрі

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.