Новини

“Була чергова провокація”: міський голова Енергодара заперечив інформацію про аварію на ЗАЕС

Пожежа на градирні тимчасово захопленої Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) що сталася вчора, 11 серпня, ймовірно є чергового провокацією з боку російської окупаційної влади задля звинувачення України в спричиненні аварії на атомному об’єкті.

Про це сьогодні, 12 серпня, повідомив у коментарі Суспільному міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

“Горіти фактично немає чому. Є ймовірність така, що окупанти зробили чергову провокацію, підпаливши щось там (на градирні ЗАЕС, — ред.), бо стовп диму і стовп вогню був досить суттєвий. Сама градирня — вище ніж енергоблоки електростанції, територіально знаходяться на досить суттєвій відстані. На градирні жодних ядерних матеріалів, або ще якогось обладнання немає. Тому подій, з погляду радіаційного впливу на навколишнє середовище, бути не могло”, — зазначив він.

Зі слів Орлова, російська окупаційна влада неодноразово створювала провокації на Запорізькій АЕС, звинувачуючи у цьому Збройні сили України:

“Схожа історія з дронами типу камікадзе. Коли росіяни провокативно запускали свої дрони й потім уламки знаходили”, — вважає міський голова.

Паніки, з приводу ймовірної аварії на ЗАЕС, серед жителів Енергодара та інших населених пунктів поблизу атомного об’єкта, не було, додав Дмитро Орлов.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.