Новини

На Буковині правоохоронці викрили зловмисника, який вирощував коноплі

У Вижницькому районі поліцейські задокументували факт незаконного зберігання наркотиків та вирощування нарковмісних рослин.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Під час здійснення оперативно-профілактичних заходів щодо боротьби з незаконним обігом наркотиків, співробітники Вижницького районного відділу поліції викрили протиправну діяльність буковинця, який причетний до вчинення наркозлочинів. Наразі за цим фактом дізнавачі поліції проводять досудове розслідування.

Проводячи санкціонованований обшук на території домогосподарства 32-річного жителя Берегомета, поліцейські поліції виявили та вилучили із присадибної ділянки майже 20 незаконно насаджених рослин коноплі.

Окрім цього, у будинку чоловіка працівники поліції виявили поліетиленовий пакет із вмістом висушеної подрібненої речовини рослинного походження, ззовні схожою на “канабіс” та пристрій для викурювання наркотиків.

Речові докази правоохоронці направили на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Відомості про подію дізнавачі Вижницького райвідділу поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Також вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Поліцейські Буковини наголошують: опійний мак і коноплі містять наркотичні засоби й психотропні речовини, а тому їх обіг допускається лише для промислових цілей. Культивування цих нарковмісних рослин дозволено тільки за умов дотримання ліцензійних вимог такого виду господарської діяльності. Порушникам чинного законодавства загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.