Новини

Ніколи не розповідайте про себе 8 речей: рекомендація психологів

Розкриття занадто великої кількості інформації про себе іноді може обернутися проти вас і призвести до несподіваних наслідків. Психологія стверджує, що деякі речі краще залишити недомовленими. Йдеться про розуміння того, що є певні аспекти нашого життя, про які краще не розповідати, пише Hack Spirit.

Не варто розповідати про себе 8 таких речей:

Детальна інформація про особисте життя
Може здаватися природним і навіть терапевтичним ділитися всім, що стосується особистого життя, від дрібниць останнього розриву до проблем з сусідом. Це ніби створює відчуття близькості та довіри.

Однак занадто детальна інформація про особисте життя іноді може мати зворотні наслідки. З одного боку, це може створити дисбаланс у стосунках. Інші можуть відчути себе пригніченими кількістю інформації. Щобільше, надмірна відкритість може зробити вас вразливими – дати людям шанс використати її проти вас або сформувати негативну думку.

Плани на майбутнє
Це називається розрив між намірами та поведінкою. Коли ви ділитеся своїми планами, ви отримаєте позитивний зворотний зв’язок і визнання. Це дає відчуття ніби ви вже досягли своєї мети. Як наслідок, ваша мотивація може знизитися.

Крім того, розкриття планів може призвести до небажаних порад і думок, які можуть змусити вас засумніватися в собі або відхилитися від початкового курсу.

Добрі справи
Робити добрі справи – це чудово, але транслювати добрі вчинки може бути не найкращою ідеєю. Іноді це можуть сприйняти як хвастощі або пошук схвалення, що відволікає від безкорисливої природи вчинку. Це може навіть змусити інших поставити під сумнів наші мотиви.

Минулі помилки
Постійно ділитися минулими помилками не завжди корисно. Це може призвести до того, що інші будуть сприймати вас за вашим минулим, а не за тим, ким ви є зараз. Це також може роз’ятрити старі рани і завадити вам рухатися вперед.

Фінансове становище
Грошові питання можуть бути складною темою для навігації. Розкривати фінансове становище не завжди є наймудрішим кроком. Обмін такими деталями може призвести до непотрібних порівнянь, очікувань і суджень.

Сімейні проблеми
У кожного з нас є своя частка сімейної драми. Однак ділитися цими проблемами публічно може бути не найкращим варіантом. Сімейні справи є особистими. У них задіяні інші люди, яким може бути некомфортно, коли їхнє приватне життя обговорюється відкрито. Поважайте їхню та свою приватність. Кожна сім’я має свої злети і падіння. Але деякі речі краще залишити за зачиненими дверима.

Невпевненість у собі
У всіх нас бувають моменти, коли ми сумніваємося у своїх здібностях. Але трансляція цих сумнівів не принесе жодної користі. Постійне вираження невпевненості в собі може призвести до того, що інші будуть сприймати вас через ту ж саму призму невпевненості. Замість цього зосередьтеся на своїх сильних сторонах і попрацюйте над своїми слабкостями.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.