Новини

Обладнання не вмикається: у “Чернівціобленерго” пояснили, чому можуть бути збої у графіках відключень

Через часті відключення енергетики мають проблеми з електрообладнанням. Саме через це можуть бути проблеми з дотриманням графіків погодинних відключень.

Про це повідомляє “Чернівціобленерго”.

“Електричне устаткування не розраховане, щоб його постійно вимикали/вмикали. Воно, як і будь-яка інша техніка, має свій ресурс. А постійні “клацання” лише пришвидшує зношуваність його елементів і призводить до швидкого пошкодження обладнання загалом. Саме тому, іноді трапляється, коли після вимкнення при спробі увімкнути групу, яку потрібно заживити, обладнання просто не вмикається. Для вас це виглядає, “вимкнули вчасно, а увімкнути за графіком забули/заснули”. А насправді ми вже маємо нову аварійну ситуацію. Тут навпаки, спати ніколи, бо потрібно терміново ремонтувати обладнання. По-чесному, з початку впровадження графіків (з 16 травня цього року) такі ситуації стаються дедалі частіше, бо електричне обладнання “не любить”, щоб його постійно турбували”, – йдеться у поясненні “Чернівціобленерго”.

Читайте також: Графіки знеструмлень на Буковині на сьогодні, 26 червня

Нинішні погодинні відключення – це вимушений крок для стабілізації роботи енергосистеми в умовах значного дефіциту виробничих потужностей.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.