Новини

Якби не онкологія, то служив далі: у Хотині провели в останню путь 20-річного захисника

Вчора, 21 червня, у Хотині попрощалися з молодим захисником Віталієм Халавчуком, життя якого обірвала онкологія

Про це повідомляють Хотинські вісті.

Як і його батько та брат, Віталій теж став військовим. Пройшов навчання на водолаза-розвідника. У свої 18 літ уже пішов захищати Україну від окупантів.

Як розповідають його знайомі, він був щирим, позитивним і доброзичливим юнаком, хорошим другом. Після закінчення Хотинської ЗОШ №5 навіть не вступав у виш, а вирішив стати у військовий стрій.

Його батько Анатолій Халавчук, котрий уже 5 років у лавах ЗСУ захищає Україну, розповів, що служив із синами на одному напрямку.

“Ми із синами служили на одному Запорізькому напрямку, але у різних підрозділах. Бо я – сапер, а він був водолазом-розвідником. Відповідально виконував завдання, поки його не здолала хвороба”, – каже Анатолій Халавчук.

Напевно, важкі й небезпечні військові будні, постійний ризик і навантаження справили негативний вплив – у нього проявилася серйозна онкологічна хвороба, про яку навіть не здогадувався раніше, у цивільному житті.

Матір Тетяна сказала, що син проходив тривале лікування. Спочатку його доправили у госпіталь м. Дніпро, потім у Києві пережив складну операцію з видалення пухлини у мозку. Але пізніше захворювання, що було на пізній стадії, знову прогресувало, з’явилася нова пухлина… На превеликий жаль, рак обірвав життя 20-річного юнака, він помер у реанімації.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.