Новини

В ОВА розповіли, скільки на Буковині проживає переселенців

На Буковині наразі проживає понад 77 тисяч переселенців. Їхня чисельність збільшується щомісяця, зазначила заступниця голови Чернівецької ОВА Альона Атаманюк під час круглого стола до Всесвітнього дня біженців.

“Нині офіційно на Буковині мешкає понад 77 тис. внутрішньо переміщених осіб. Щомісяця до нас приїжджають люди, зокрема у травні – 150 осіб з Сумщини, Харківщини. На сьогодні актуальним залишається питання інтеграції вимушених переселенців в життя області. Для нас важливо, щоб кожен мав місце роботи і проживав у своєму чи орендованому житлі в комфортних умовах. Сподіваюся, що результатом сьогоднішньої зустрічі стануть нові рішення, які сприятимуть тому, щоб Буковина, а не нова країна буде рідною домівкою для внутрішньо переміщених осіб” – перша заступниця начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Альона Атаманюк.

Під час заходу також говорили про пріоритетні напрямки роботи державних установ з внутрішньо переміщеними особами, особами без громадянства, біженцями та шукачами захисту в Чернівецькій області.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.