Новини

Мобілізація в Україні: аграрії отримають бронь

Фото: УНІАН

Працівники агросектору отримають бронювання від мобілізації на один рік, аби створити умови безпечного збору врожаю.

Про це розповів виконувач обов’язків міністра агрополітики Тарас Висоцький під час Black Sea Security Forum, передає “Суспільне”.

За його словами, наявні “броні” аграріїв автоматично продовжили на три місяці. А друге бронювання надаватиметься працівникам агросектору на рік замість 6 місяців.

Загальна норма бронювання — до 50%, однак для певних професій можна подати клопотання з обґрунтуванням щодо збільшення цієї кількості, розповів Висоцький.

Виконувач обов’язків також відзначив, що на певних напрямах кількість працівників зменшилась майже на 20% у зв’язку з мобілізацією аграріїв, через що на решту робітників збільшилося навантаження.

Більше про “економічне” бронювання

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11331, який визначає умови так званого економічного бронювання.

Згідно з ним, підприємці та компанії мають сплатити підвищений військовий збір розміром 20 тисяч гривень за кожного свого працівника, якого хочуть забронювати. Кому саме слід надати “бронь”, вирішуватиме сам бізнес, визначаючи, хто є найбільш критичним для його роботи.

Відсоток заброньованих та саму процедуру бронювання визначатиме Кабінет Міністрів. Механіку сплати військового збору описали в іншому законопроєкті №11332, текст якого також іще не опублікували.

Згодом до парламенту подадуть також альтернативні законопроєкти, що передбачатимуть інші моделі бронювання.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.